Clever fox tales
Gratis kinderverhalen op basis van spreekwoorden en gezegden


 

Voor lieve vriendin Rosa, kleine, stoere meid met heel veel pit 

In het donker zijn alle katten grauw (= Als de situatie niet helemaal duidelijk is, kan je geen goede beslissing nemen)

 


 

Met een schok wordt Rosa wakker. Even weet ze niet waar ze is, maar dan herinnert ze zich dat ze logeert bij haar vriendin Lauren. Ze kijkt opzij en ziet dat Lauren diep in slaap is.

 

Tekening door Rosa, 6 jaar

 

Het is vakantie en Rosa heeft het erg naar haar zin bij Lauren. Overdag zijn ze naar de dierentuin geweest. Omdat het vakantie is, kon je extra veel leuke dingen doen in de dierentuin, er was een springkussen en een draaimolen, maar ze mochten ook de maki's voeren met worteltjes en maïskorrels. Het spannendst vond Rosa dat in het reptielenhuis de spinnen uit hun glazen kooi mochten. De verzorger vond het goed dat een HELE grote, harige spin over de handen van de bezoekers liep. Rosa en Lauren hadden het allebei niet gedurfd, maar wat was dat stoer!

 

Tekening door Annemieke, 43 jaar

 

En dat is nu de reden dat ze wakker is geschrokken, Rosa is echt heel bang voor spinnen, zelfs voor hele kleintjes laat staan voor de grote in de dierentuin met al die harige poten. De gedachte aan spinnen heeft ervoor gezorgd dat ze nu een nachtmerrie heeft gehad. Rosa gaat rechtop op in haar bed zitten. Ze luistert naar de geluiden van het huis. Het is echt heel stil, zouden de papa en mama van Lauren ook al slapen?

 


 

Ze hebben vanavond heerlijk witte bolletjes met knakworstjes en komkommers gegeten, mmmm, dat was lekker. Lauren en Rosa mochten de komkommers zelf in plakjes snijden, dat maakte het extra speciaal. Op de bolletjes hadden ze tomatenketchup gespoten, lekker veel natuurlijk, dat hoort er erbij! Als toetje hadden ze ijsjes gegeten, wat een feest.

 


 

Hoort Rosa nu iets? Het is vast niets... Als Rosa thuis wakker wordt met een nachtmerrie, gaat ze meestal even in bed liggen bij haar kleinere zusje Tessa en als het heel erg is, gaat ze naar de kamer van haar grote zus Sarah, die kan echt lekker knuffelen. Hier is alles toch wel een beetje raar en anders dan anders. Lauren slaapt nog steeds.

 


 

Bij het naar bed gaan, hadden Lauren en Rosa allebei hun nachthemd aangetrokken, allebei een roze! Dat was grappig. De mama van Lauren had wel drie verhaaltjes voorgelezen, ze mochten er allemaal eentje kiezen. Rosa had "Rupsje Nooitgenoeg" uitgekozen, Lauren een boek over 2 eekhoorntjes en de mama van Lauren een boek over een hondje dat géén Scheetebeetje heette. Daarna had ze hen lekker in bed gestopt. Rosa was onder de dekens gaan liggen en had de kleurige knuffeldino die ze heeft meegenomen stevig in haar armen genomen. De mama van Lauren had de deur op een kier gezet en het licht op de gang aangelaten, zodat het niet zo donker was in de slaapkamer.

 


 

Wacht, nu hoort Rosa toch echt iets... Het loopt zacht over de trap van de zolder naar beneden, of verbeeldt ze zich dit nu? Ze leunt een beetje naar de open deur. Ze ziet niets, maar hoort het geluid nu wel veel beter. Ze verzint het niet, het is echt zo! Ze hoort iets richting de kamer van haar en Lauren komen... Het zal toch geen spin zijn? Zo'n grote met harige poten? Het geluid komt nog dichterbij. Rosa ziet dat de deur een stukje open gaat. Ze gaat weer liggen en knijpt haar ogen dicht, ze kan het echt NIET aanzien. Ze hoort de voetstappen nu heel dichtbij, het lijkt wel of het beest naast haar bed staat. Ze houdt haar adem in, houdt haar ogen stevig dicht en knijpt haar handjes wit in haar knuffeldino. 

 


 

"AAAAAAAAHHHHHHH!", nu voelde ze iets kriebelen in haar gezicht! Ze zit weer rechtop in bed en gilt nog een keer heel hard: "AAAAAAHHHHHH!". Lauren is nu ook wakker en de papa en mama van Lauren komen aangerent. "Rosa, wat is er gebeurd?", vragen ze allemaal. Op dat moment ziet ze dat de kat van Lauren hard de kamer uit rent. Oh, het is Kyra de kat! Ze gaan met zijn allen op het bed van Rosa zitten en moeten er om lachen. De papa van Lauren haalt voor iedereen een glas water en nadat ze dat opgedronken hebben, geven ze elkaar nog een dikke knuffel. Nu weer lekker slapen, morgen weer een leuke en spannende dag.

 


"Rupsje Nooitgenoeg" geschreven door Eric Carle
"Twee vechtende eekhoorntjes" geschreven door Rachel Bright    "Ik heet geen Scheetebeetje!" geschreven door Sean Taylor