Clever fox tales
Gratis kinderverhalen op basis van spreekwoorden en gezegden


Door een roze bril kijken (=zo verliefd op iets of iemand zijn, dat je de negatieve dingen niet meer kan zien)


Lotte is wat mensen een "meisje-meisje" noemen. Haar lievelingskleur is roze, haar lievelingsdier is een eenhoorn en als ze mocht kiezen, zou ze elke dag een jurk of een rok dragen. Haar haar heeft ze het liefst in mooie vlechten met strikjes of bloemen. En ze speelt graag met andere meisjes. Negen van de tien keer spelen ze dan moedertje  en de tiende keer doen ze iets creatiefs, iets met heel veel glitters. 


Maar eigenlijk is Lotte het er niet mee dat ze een meisje-meisje is. In haar gedachten is ze heel stoer. Ze droomt ervan een vrouwelijke ridder te zijn op een roze paard met lange manen. Een eenhoorn eigenlijk, maar ze weet natuurlijk ook wel dat die niet echt bestaan. Misschien kan ze een hoorn op het paard plakken? Een hoorn met glitters? Of draaft ze nu door? Ze zou met haar roze glittereenhoorn naar de horizon rijden waar een prachtige regenboog aan de hemel staat. Hoezo niet stoer?

Tekening door Annemieke

Dat vindt haar broer dus helemaal niet. Haar broer heet Lucas en is ouder dan Lotte. Hij neemt haar echt totaal niet serieus. Hij doet heel stoer, heeft niets dat roze is, heeft liever een zwarte, sportieve fiets dan een paard en zegt niet van glitters te houden. Maar zeg nu zelf! Wie houdt er nu niet van GLITTERS? Lotte denkt dat Lucas alleen maar zegt dat hij niet van roze en glitters houdt om haar te plagen.


Meestal zijn ze vrienden. Lucas zorgt best wel goed voor Lotte, als hij een snoepje mag pakken, neemt hij meestal een roze snoepje voor haar mee. En als Lotte moet huilen, kan ze altijd rekenen op een lekkere knuffel van haar grote broer. Maar ze kunnen het niet altijd goed samen vinden. Lucas zegt Lotte maar een baby te vinden, maar ze is 5 jaar, bijna 6! Lotte wordt dan meestal heel boos en zegt tegen Lucas dat hij een pestkop is. Meestal zegt Lucas dan weer iets dat nog vervelender is en hebben ze echt ruzie. Dan moet mama ertussen komen en moeten ze allebei in een andere hoek staan totdat ze zijn afgekoeld en elkaar kunnen zeggen dat het ze spijt.


Maar vandaag heeft Lotte iets anders aan haar hoofd. Vandaag draait helemaal om HAAR!!!! Ze viert vandaag haar kinderfeestje, in de manege, tussen de paarden en pony's! Eigenlijk is ze pas volgende week echt jarig, maar het is handig haar feestje nu al te vieren, omdat het nu vakantie is en ze veel tijd hebben. Er komen 4 vriendinnetjes en Lucas. Lucas houdt niet van paarden en zou eigenlijk naar oma gaan, maar oma is helaas ziek geworden, dus moest hij mee. 


Eerst gaan ze de paarden borstelen en verzorgen. Dat vindt Lucas niet leuk, dus hij blijft aan de kant staan om te kijken. Hij probeert een rosborstel op zijn vinger te laten balanceren. Lotte kijkt naar hem, net als ze denkt dat hij dat eigenlijk best goed kan, valt de borstel op de grond. Lucas kijkt snel om zich heen of iemand het gezien heeft. Als hij ziet dat Lotte kijkt, steekt hij zijn tong naar haar uit. Lotte steekt haar tong ook uit naar hem en kijkt dan snel weer naar haar pony. Ze mogen de pony's ook verven, maar dat vindt Lotte een beetje zielig, ze tekent alleen 3 kleine, roze hartjes op de billen van haar pony, daar zal haar pony vast geen last van hebben. 


Daarna krijgt iedereen een cap en mogen ze gaan rijden. Dat wil Lucas ook graag proberen, zegt hij. Ook hij krijgt een cap, een paarse met roze streepjes, Lotte ziet dat hij baalt, maar het is de enige helm in zijn maat. Er komt een medewerkster van de manege. Ze zegt: " Ik heet Anneke. Ik kom jullie helpen. Als jullie vragen hebben kunnen jullie bij mij terecht.". Als Anneke de pony's, hun hoofdstellen en hun zadels controleert, zegt Lucas dat hij het heus wel zelf kan. "Heb je het vaker gedaan?", vraagt Anneke. "Ja.", antwoordt Lucas, al is dat wel een tijd geleden, weet Lotte. Iedereen stijgt op en ze mogen eerst rustig rondjes rijden in de manege. "Degene die zich zeker genoeg voelen, mogen ook in draf.". Lucas gaat gelijk in draf, dat gaat snel! "Wat kan hij dat goed!", denkt Lotte. Maar dan ziet ze dat het zadel begint te zakken. Langzaam maar zeker zit Lucas steeds schever. Het is duidelijk dat hij graag wil stoppen, maar dat is nog niet zo makkelijk als je aan de zijkant van de pony hangt. "Als ik niets doe, gaat hij heel hard vallen!", denkt Lotte. Ze zet een galop in en racet met haar pony naar die van Lucas toe. Als ze er naast zit, pakt ze de teugels van de pony van Lucas en trekt totdat de pony stil staat. op het moment dat ze stil staan, zakt Lucas nog wat verder en raakt met zijn hoofd de grond. Lotte was net op tijd! Anneke komt aangerend en zorgt dat Lucas weer met beide benen op de grond komt te staan. Hij trilt over zijn hele lichaam en is spierwit. Anneke neemt Lucas mee voor een glaasje water zodat hij weer een beetje bij kan komen.


Maar de dag van Lotte, die kan niet meer stuk! Niet alleen heeft ze pony gereden, ze was ook echt een meisjesridder die haar broer heeft gered. Wat een fantastisch feestje.


Nadat ze lekker frietjes gegeten hebben en iedereen weer naar huis is, ligt Lotte in bed nog na te genieten. Lucas komt op haar kamer. Hij heeft eindelijk zijn normale kleur weer terug op zijn wangen. "Lieve Lotte,", zegt hij," Dank je wel voor vandaag. Je bent echt een held en ik zal nooit meer zeggen dat je een baby bent. Ik wil je mijn verjaardagscadeautje voor jou vandaag al geven.". Het cadeautje zit in prachtig papier met regenbogen erop. Lotte scheurt het papier los, ze is zo nieuwsgierig. Het is het PERFECTE cadeau! Een bril met roze glazen! Nu kan ze de hele wereld  in het roze zien. Ze geeft Lucas een dikke knuffel:" Je bent de beste broer van de hele wereld."," En jij het liefste en stoerste zusje van het hele heelal.", zegt Lucas.